Johan Kappelhof: 'Gevaarlijke back'

Door: Thijs Tuynman | 13 Augustus 2013 | 11:37

Johan Kappelhof: \

In dit spelersprofiel wordt Johan Kappelhof onder de loep genomen. De verdediger kwam in 2011 over van AFC Ajax. Hoewel het nog vroeg is voor conclusies, lijkt de back te gedijen op de rechtsbackpositie.

Spelersprofiel: Johan Kappelhof
Geboorteplaats: Amsterdam
Geboortedatum:  5 augustus, 1990
Positie: Rechtsback, centrale verdediger 
Rugnummer: 2
Contract: Tot 2014

Geschiedenis
Als gezegd kwam Johan Kappelhof in 2011 over naar FC Groningen. Bij de Trots van het Noorden zagen ze in Kappelhof een rechtsback. Kappelhof was daarvoor actief voor Ajax, maar kwam daar niet tot een optreden in de hoofdmacht. Bij de Amsterdammers werkte de verdediger zijn wedstrijden af bij de beloften. Hij kwam daar tot 23 wedstrijden, waarna Groningen werk maakte van zijn komst. In zijn jeugd speelde hij ook nog voor SV Amstelland United. 

Als Kappelhof zich in 2011 bij de selectie van de Groen-Witten voegt, is op dat moment Tom Hiariej de rechtsback. Het jeugdexponent kent echter een tegenslag en moet door ziekte het veld ruimen. Op een wedstrijd dag kent Kappelhof op de valreep zijn debuut. Terwijl de nieuweling niet in wedstrijdselectie is opgenomen, moet hij invallen voor de plots afwezige Hiraiej in de wedstrijd tegen NAC Breda. In Breda debuteert de Amsterdammer als rechtsback. Door de afwezigheid van Hiraiej krijg het Ajax-exponent vaker de kans om zich in de basis te bewijzen, en met succes. In zijn eerste seizoen mag Kappelhof rekenen op 23 wedstrijden bij de eerste elf, en het seizoen daarna komt de back tot 21 duels. 

Vooruitzicht
Onder Erwin van de Looi speelt Kappelhof weer als basiskracht op de rechtsbackpositie. Hoewel het te vroeg is om conclusies te trekken,lijkt het er wel op dat de verdediger past in het plaatje van de trainer. Kappelhof is een verdediger die mee opkomt en vaak voorin te vinden is. Hij zorgt voor gevaar als opkomende rechtsback. Hopelijk kan Groningen de vorm van de eerste twee wedstrijden doorzetten, met Kappelhof als wapen.

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen