Voorbeschouwing SC Cambuur - FC Groningen

Door: Thijs Tuynman | 16 Augustus 2013 | 12:55

Voorbeschouwing SC Cambuur - FC Groningen

Aanstaande Zaterdag treedt Groningen aan tegen SC Cambuur. In het Cambuurstadion zal de FC zijn derde competitiewedstrijd afwerken. In hetzelfde stadion verloor de jeugdafdeling van de FC eerder deze week met 0-1.

SC Cambuur

Cambuur kende een matig begin van de competitie. Uit de vorige twee wedstrijden werd één punt gehaald. De Friezen hielden tijdens de eerste speelronde thuis NAC nog op 0-0. Met die wedstrijd had de equipe van Dwight Lodeweges een prima start van het seizoen. De tweede wedstrijd werd echter verloren met 2-0 van Roda JC.

Cambuur dat dit seizoen zijn rentree op het hoogste niveau maakt, roerde zich flink op de transfermarkt. In de aanloop naar het seizoen versterkten de Geelblauwen zich met elf nieuwe spelers. Een van de opvallendste namen onder de binnengehaalde versterkingen is Jodi Lukoki. De rappe aanvaller komt dit seizoen op huurbasis uit voor SCC. 

De Trots van het Noorden zal verder wellicht op enkele oude bekenden stuiten. Drie spelers bewandelden deze zomer de weg van Groningen naar Leeuwarden. Respectievelijke Alexander Christovao, Paco van Moorsel en Leonard Nienhuis verdedigen nu de kleuren van de promovendus. De twee laatstgenoemden maakte al hun opwachting voor hun nieuwe club. 

FC Groningen 

Groningen kent een goede start van het seizoen. In de eerst wedstrijd werd NEC Nijmegen opzij gezet met een 1-4 overwinning. Met vloeiend spel legde de FC een goede wedstrijd op de mat die liet zien dat er ten opzichte van vorig seizoen wellicht een ommekeer is gemaakt. Ook in het tweede treffen van dit seizoen werd de volle buit gepakt. Thuis tegen Utrecht sleepten de Groningers er een 2-0 uit het vuur. Vooral in de eerste 25 minuten lieten de gastheren goed spel zien. Toch was het Utrecht dat de rest van de eerste helft de controle had. Ook in de tweede helft hadden de gasten deels het heft in handen. Het was een duidelijk signaal dat aangaf de Trots van het Noorden zeker niet onveilbaar is. 

Groningen is nu gedeeld eerste met PSV, PEC Zwolle en SC Heerenveen. De ploeg uit de Martinistad kan uitzien naar een kans om de koppositie vast te houden. 

De laatste keer dat Cambuur-Groningen werd gespeeld dateert alweer uit het seizoen 93/94. In die wedstrijd werd het 0-2 voor de Groen-witten door doelpunten van Michael Reiziger en clubheld Milko Djurovski.  

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen