Van de Looi: 'Wij moeten weer het initiatief tonen'

Door: Thijs Tuynman | 16 Augustus 2013 | 15:40

In de aanloop naar de wedstrijd tegen SC Cambuur blikt Edwin van de Looi alvast vooruit. De coach zag zijn ploeg afgelopen speelronde een tijdje goed spelen, maar uiteindelijk toch wegzakken. Tegen heeft de FC de kans het goede spel nu wel de hele wedstrijd door te trekken.

"Vorige wedstrijd tegen Utrecht was het eerste halfuur goed, de rest was minder. We zijn als groep aan de slag gegaan met de beelden van de wedstrijd. Helaas was niet iedereen erbij vanwege interlands. Op de beelden konden we zien dat het team niet goed in formatie bleef. Veel spelers willen de bal hebben, maar het is soms goed als je juist weg blijft", aldus de Van de Looi. 

De wedstrijd tegen de Friesche club wordt voor de Groningen-trainer een weerzien met een bekende. Dwight Lodeweges, de coach van de Geelblauwen. "Lodeweges was mijn laatste coach bij Groningen toen ik zelf nog voetbalde. Dat geeft de ontmoeting wel een bijzonder tintje", blikt de voormalig Groningen-verdediger. 

Dat de wedstrijd op kunstgras gespeeld gaat worden is voor de trainer uit Groningen geen issue. "We hebben het er verder niet specifiek over gehad en hebben ons gewoon voorbereid op kunstgras. Wij moeten gewooon het initiatief nemen en goed voetbal brengen. Het is een nieuwe uitdaging en ik heb er zin in", zo besluit hij op de thuispagina van de FC. 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen