FC Groningen verwelkomt drie nieuwelingen

Door: Gabriel Baysoy | 23 Juli 2013 | 17:14

FC Groningen presenteerde vandaag drie nieuwe spelers. Tijdens de persconferentie werden William Troost Ekong, Krisztian Adorjan en Tjaronn Chery voorgesteld aan de media. De spelers komen over van respectievelijke Tottenham Hotspur, Liverpool FC en ADO Den Haag.

Ekong heeft zich voor twee jaar aan de club verbonden met een optie voor nog eens twee jaar. De negentienjarige Nederlander met Nigeriaanse roots speelt centraal achterin en wordt gezien als opvolger van de vertrokken Virgil van Dijk. Verder maakte Ekong in 2011 ook deel uit van het Nederlandse team onder19. Daar speelde hij één wedstrijd, waarin hij uitkwam tegen Engeland. Voordat de lange verdediger op veertienjarige leeftijd naar Engeland vertrok, kwam hij uit voor SV Overbos. 

Naast Ekong sluit vandaag nog een speler uit de Premier Leauge aan bij de Groningse equipe. De twintigjarige Hongaar Krisztian Adorjan komt op huurbasis over van Liverpool. Bij de The Reds werkte de aanvallende middenvelder zijn wedstrijden af in het onder21-elftal. Hoewel Adorjan nog geen opwachting maakte in de hoofdmacht, mocht hij afgelopen seizoen wel mee met het eerste op traingskamp in Amerika. Groningen heeft bij de huur een optie tot koop bedongen en kan Adorjan aan het einde van het seizoen voor een vastgesteld bedrag definitief overnemen. Adorjan speelde in zijn geboorteland voor MTK Boedapest. 

Als laatste is vandaag Tjaronn Chery gepresenteerd. De transfer hing de voorbije weken al in de lucht, maar leek toch af te ketsen op de transfersom. Na de moeizame onderhandelingen kwam er toch schot in de zaak en is Chery nu defnitief over naar De Trots van het Noorden. Het jeugdexponent van FC Twente komt in eerste instantie op huurbasis over van ADO. Na dit seizoen zal Groningen hem verplicht overnemen voor een vastgesteld bedrag. De 22-jarige creatieve middenvelder kwam naast Twente en ADO ook uit voor FC Emmen en RBS Rosendaal. 

Met de presentatie van het drietal is Groningen klaar op de transfermarkt. Zo laat Hans Nijland optekenen op de thuispagina van de groen-witten. Ondanks dat Groningen nu klaar is, vindt Nijland het jammer dat de selectie nu pas kon worden afgerond. \"Het is jammer dat we de selectie niet eerder wisten vast te leggen. Maar we hebben ons vastgehouden aan het standpunt: liever morgen de juiste versterking aantrekken, dan vandaag de verkeerde keuze maken\", aldus de algemeen directeur.

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen