FC Groningen krijgt pak slaag van Cambuur

Door: Gabriel Baysoy | 17 Augustus 2013 | 20:36

FC Groningen heeft een pijnlijke nederlaag opgelopen. SC Cambuur was met 4-1 te sterk voor het team van trainer Erwin van de Looi. FC Groningen verspeelt hiermee haar ongeslagen reeks van dit seizoen. Na drie wedstrijden staat de teller op zes punten.

FC Groningen begon zeer zwak aan de wedstrijd. Na nog geen twee minuten gespeeld te hebben wisten de Friezen de 1-0 te scoren door Michiel Hemmen. De 26-jarige aanvaller kreeg de bal voor zijn voeten na knullig verdedigwerk aan de kant van FC Groningen.  De Trots van het Noorden was niet alert genoeg toen de bal van richting veranderde. SC Cambuur drukte na de goal direct door en wist veel ballen van FC Groningen te onderscheppen. De Groningers hadden moeite met Cambuur en dat was aan het spel van de Grunns duidelijk te zien. Door een aantal uitstekende reddingen van Marco Bizot werd de score wat minder snel vergroot.

Na een aantal flinke missers van Erik Bakker schoot hij na 20 minuten de 2-0 wél binnen. Hij ontving de bal op de rand van de zestien en haalde met een heerlijke trap uit. Een lichtpuntje aan de kant van FC Groningen in de eerste helft was Filip Kostic. De aanvaller levert goede voorzetten af, maar er is niemand die daar op reageert. Vandaar ook de wissel in de 34e minuut van David Texeira, Michael de Leeuw verving hem. Cambuur besliste het duel al in de eerste helft, door voor rust de 3-0 te scoren. Het doelpunt kwam op naam te staan van Ramon Leeuwin die de bal kort voor rust wist binnen te koppen.

Na rust was het Michael de Leeuw die na vijf minuten uit het niets de 3-1 weet binnen te koppen. Voor FC Groningen was er op dit moment dus nog een sprankeling hoop op minimaal een punt. Vervolgens wisten de Groningers goed door te drukken, maar was het Cambuur die voor de 4-1 tekende. Wout Droste schiet de bal raak. Na het doelpunt waren er voor beide ploegen nog een aantal kansen, maar geen van beide ploegen was trefzeker.

Scoreverloop:

2\' 1-0 Michiel Hemmen

21\' 2-0 Erik Bakker

\'45 3-0 Ramon Leeuwin

\'50 3-1 Michael de Leeuw

\'69 4-1 Wout Droste

Gele kaart:

Erik Bakker (Cambuur), Timo Letschert, Rasmus Lindgren, Giliano Wijnaldum (FC Groningen)

 

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

1 reactie(s)

Anja van Duren

Zondag, 18 Augustus 2013 om 16:21

Ik hoop dat volgende week ze beter gaan voetballen en niet achter de feiten aanlopen.Ik vind het jammer dat men meteen gaat doomdenken! Je kunt niet altijd winnen! En eerlijk is eerlijk misschien heeft men de tegenstander wel onderschat, en liep men daardoor achter de feiten aan. Ach, de beste stuurlui staan aan wal...ik denk maar zo volgende week pakken ze gewoon weer 3 punten...Ook Heerenveen staat met 2-4 achter !

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen