Speler van de maand augustus: Marco Bizot

Door: M K | 21 Augustus 2013 | 16:12

Speler van de maand augustus: Marco Bizot

Marco Bizot is speler van de maand augustus geworden. De keeper van FC Groningen is een van de spelers die in uitstekende vorm verkeerd. Tegen N.E.C kreeg Bizot één tegen doelpunt te verwerken en tegen FC Utrecht hield de sluitpost de nul. Tegen Cambuur Leeuwarden kreeg Bizot vier doelpunten te verwerken, maar was de doelman een van de betere spelers op het veld. Bizot: "Ik zit lekker in mijn vel en heb mijn vorm goed te pakken. Ik probeer zoveel mogelijk ballen tegen te houden en ons daardoor op de been te houden''

Marco Bizot geboren in Hoorn begon zijn voetballoopbaan bij SV Westfriezen. Als snel bleek dat Bizot een aardig talent was, en kwam al snel op de radar van Ajax. Als snel maakte Bizot in seizoen 2000/2001 de overstap van SV Westvriezen naar de pupillen van de Ajax E-jeugd. Bizot kende in zijn jeugd bij de B-jeugd veel blessureleed, waardoor de keeper weinig aan spelen toe kwam. In de A-jeugd speelde Bizot zijn wedstrijden uitstekend en zijn goed keepers werk werd al snel beloont met een contact bij Jong Ajax.

In 2011 mocht de 1.94 meter lange doelman zijn kunsten bewijzen bij SC Cambuur. Marco Bizot mocht op huurbasis vertrekken naar Leeuwarden, waar hij eerste doelman werd. In 2012 tekende Marco Bizot een contract voor twee seizoenen bij FC Groningen. Onder Robert Maaskant zat Bizot veel op de bank, maar na de winterstop werd Bizot als eerste keeper verkozen bij Luciano de Silva. Ook in seizoen 2013/2014 is Marco Bizot gewoon eerste doelman, en groeit hij uit tot één van de betere keepers van de Eredivisie.

 

 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen