Voorbeschouwing: Go Ahead Eagles - FC Groningen

Door: Thijs Tuynman | 23 Augustus 2013 | 20:03

Aanstaande zondag speelt FC Groningen zijn vierde competitieduel. Op het programma staat het duel tegen promovendus Go Ahead Eagles. De wedstrijd wordt afgewerkt in Deventer in stadion De Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles

De club uit Deventer maakt zijn rentree op het hoogste niveau sinds het degradeerde in het seizoen '96/97. De Trots aan de IJssel wist promotie af te dwingen nadat het vorig seizoen als zesde eindigde in de Eerste Divisie. Ook op het hoogste podium kennen de Deventenaren een goede start. Momenteel bevind de ploeg van Foeke Booy zich op de twaalfde plaats. De club wist in zijn eerste wedstrijd FC Utrecht op een gelijkspel te houden. In de tweede wedstrijd wisten de Eagles de volle buit binnen te slepen tegen ADO Den Haag. De laatste wedstrijd tegen de Nederlandse grootmacht PSV ging wel met 3-0 verloren. 

De Trots aan de IJssel heeft zich druk bezig gehouden op de transfermarkt in de zomerstop. Zo kende de Deventerse-selectie deze zomer enkele kwaliteitsinjecties. Enkel van de opvallendste nieuwelingen zijn wel Erik Falkenburg en Elroy Room. De middenvelder en keeper worden gehuurd van respectievelijke AZ en Vitesse. 

FC Groningen 

Groningen kan zich opmaken voor een tweede wedstrijd op rij tegen een nieuwkomer in de Eredivisie. Vorige speelronde speelde het team van trainer Erwin van de Looi tegen SC Cambuur. Hoewel De Trots van het Noorden een vliegende start kende, ging het vorige ronde hard onderuit tegen de promovendus. Op het kunstgras van het Cambuurstadion werd het elftal uit Groningen met 4-1 naar huis gestuurd. 

Hoewel het spel van FC Groningen tegen Cambuur niet overhield, maakt Erwin van de Looi zich niet druk. Na afloop van de wedstrijd liet de trainer optekenen dat het een incident is dat kan voorkomen in het proces dat de club momenteel ondergaat. 

De basis-elf van Groningen zal waarschijnlijk een verandering kennen ten overstaande van de vorige ontmoeting. Adorjan zal waarschijnlijk aan de start verschijnen. De Hongaar zal op de spitsenpositie spelen waar Michael de Leeuw deze week nog geblesseerd voor afviel. 

FC Groningen zal volgens FCGonline waarschijnlijk als volgt aantreden in een 4-4-2 opstelling:

 

--------------V/d Velden----------------Adorjan 

      

-----------------------------Chery

----------------Kostic------------------------Kirm

---------------------------Lindgren

 

Wijnaldum-------Botteghin-------Letschert-------Kappelhof

 

------------------------------Bizot

 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen