Groningen haalt zwaarbevochten punt uit krankzinnig duel

Door: Thijs Tuynman | 25 Augustus 2013 | 15:26

FC Groningen heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting met Go Ahead Eagles. Bij de Trots aan de IJssel werd het 3-3. Behalve veel doelpunten, kende de wedstrijd ook veel kaarten. Groningen eindigde de wedstrijd met slechts negen man.

De wedstrijd in Deventer begon niet best voor De Trots van het Noorden. In de eerste tien minuten kwam de FC er niet goed uit. De Eagles combineerden sneller, beter en hadden het overwicht. Dat resulteerde voor de gastheren dan ook snel in een doelpunt. Marnix Kolder tekende voor de openeningstreffer op aangeven van Erik Falkenburg. De spits kwam in het verleden ook uit voor Groningen, maar wist ironisch genoeg toen nooit het net te vinden. Het publiek in de sfeervolle Adelaarshorst laat duidelijk van zich horen.

Groningen had veel moeite met het combineren. De Deventernaren speelden sneller en combineerden beter. Bij Go Ahead liep constant een man vrij, waardoor de Groningse defensie soms niet wist waar het moest lopen. Het resulteerde in een fase waarin de gasten vooral de onderliggende partij waren. De ploeg van Erwin van de Looi speelde teruggetrokken op de eigen speelhelft. Ook tot aanvallen kwam de ploeg nauwelijks, en speelde vooral op de lange ballen die vaak hun doel misten. De eerste twintig minuten van het duel zijn dan ook duidelijk voor de Eagles. De ploeg van Foeke Booy kent in die periode nog een paar aardige kansen. Zo duikt Houtkoop op voor Bizot, die uiteindelijk red. 

In het laatste kwartier van de eerste helft Groningen toch rekenen op wat meer overwicht op het veld. De Trots van het Noorden komt er een paar keer uit via de counter, maar weet die niet te benutten. De Deventernaren blijven echter het beste van het spel houden. Marnix Kolder speelt aan de kant van de Eagles vooral een goed wedstrijd. De aanvaller is aanspeelbaar en gevaarlijk. 

Naarmate de eerste helft tot zijn einde komt, kent Groningen toch nog enkele grote kansen. Zo komt uit de corner de bal voor de voeten voor Adorjan. De Hongaar neemt de bal op de slof en haalt verwoestend uit op de lat. Ook Kostic kent een aardige kans, maar zijn schot wordt gekeerd door doelman Room. 

In de 43e minuut valt de eerste gele kaart in de wedstrijd. Kirm krijgt geel van scheidsrechter Sanders. De arbiter heeft tot dan alle overtredingen afgedaan met waarschuwingen. De laatste minuten van de eerste helft blijken echter wel een lichtpunt te bevatten voor de FC. Groningen komt er via een fout van Overgoor uit met Van der Velden en Chery. De van NEC overgekomen middenvelder duikt alleen op voor doelman Room en legt de bal af op Chery die simpel binnentikt, 1-1. 

De tweede helft kent Groningen even een vliegende start. De ploeg uit de Martinistad speelt dreigend, maar het is Go Ahead dat uiteindelijk het doelpunt maakt. Een aanval van de Deventernaren wordt slecht weggewerkt waardoor de bal in de zestien meter blijft hangen. Uit de kluts kan Kolder uiteindelijk tekenen voor zijn tweede van de middag. Na het doelpunt nemen de gastheren naast de leiding ook weer het initiatief over. De ploeg speelt frisser en lijkt gevaarlijker. Zo loopt de promovendus bijna opnieuw uit na een corner, maar is het Bizot die een treffer voorkomt. 

Ondanks de druk weet Groningen opnieuw de achterstand weg te werken. Adorjan mag tekenen voor zijn eerste doelpunt in dienst van de Groningen. De middenvelder krijgt de bal op aangeven van Kostic. De Hongaar legt de bal voor zijn linkervoet en verschalkt met zijn schot Elroy Room. In de tweede helft ligt het tempo hoger dan in de eerste helft. De ploeg van Foeke Booy blijft echter het gevaarlijkst wat vijf minuten later alweer leidt tot een tegengoal voor de FC. Linksback Schenk mag nadat de bal in de kluts blijft liggen de bal achter Bizot schieten.

In de 62e minuut wordt de wedstrijd een stuk onvriendelijker. Een overtreding op Van der Velden leidt tot een opstootje waarbij Turuc en Groningen-aanvoerder Lindgren betrokken zijn. Beide kemphanen krijgen de gele kaart. Er worden na het opstootje meer overtredingen gemaakt aan beide kanten, waarna ook Letschert de gele kaar te zien krijgt. Met name Kolder en Letschert liggen elkaar dwars. De onvriendelijke sfeer leidt uiteindelijk ook tot de eerste rode kaart. Basis-debutant Adorjan krijgt rood nadat hij volgens scheidsrechter Sanders de elleboog gebruik in een luchtduel. Hoewel de scheidsrechter het bij het rechte eind heeft, werden soort gelijke overtredingen al eerder gemaakt in de wedstrijd die onbestraft bleven. Het wordt echter nog slechter voor de ploeg van Erwin van de Looi. Binnen twee minuten tijd ziet ook Letschert de rode kaart na een tweede keer geel. De verdediger ligt dwars bij een aanval van Anotnio. Hoewel het een overtreding is, lijkt ook hier de gele kaart te betwisten. 

Met negen man kent De Trots van het Noorden echter een sterkere fase. Go Ahead heeft op dat moment uitblinker Kolder van het veld gehaald en lijkt de kluts kwijt te zijn. Met negen man beginnen de groen-witten meer te jagen en de aanval op te zoeken. Dat leidt uiteindelijk zelfs tot enkele kansen waarvan één wordt beloond met een corner in de 86e minuut. De corner wordt zelfs bekroond door invaller Genero Zeefuik die in het veld was gekomen voor Chery. De spanning is duidelijk om te snijden in De Adelaarshorst. Tot meer doelpunten komen beide teams niet meer. Van de Looi en zijn team nemen een punt mee uit Deventer terwijl ze de wedstrijd eindigen met negen man. 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen