Voorbeschouwing: FC Groningen - Ajax

Door: Thijs Tuynman | 31 Augustus 2013 | 14:56

Aanstaande zondag moet FC Groningen zich opmaken voor de confrontatie met Ajax. De Amsterdammers komen in de vijfde speelronde op bezoek in de Euroborg. De hoofdstedelingen staat op het moment op de vierde plaats met een even aantal punten als De Trots van het Noorden.

FC Groningen 

Groningen kent een wisselvallige seizoensstart. De ploeg van Erwin van de Looi pakte in de eerste twee competitiewedstrijden de volle buiten, maar verspeelde punten tegen de twee nieuwkomers in de Eredivisie. Tegen Cambuur werd ging de ploeg uit de Martinistad roemloos onderuit op bezoek bij Cambuur. De week daarop kende de equipe van Van de Looi een knotsgekke wedstrijd waarbij een punt werd gesleept uit de confrontatie met Go Ahead Eagles. In die wedstrijd wisten de Groningers op het laatste moment op gelijke hoogte te komen met de promovendus, ondanks dat de FC nog maar met negen man op het veld stond. Respectievelijke Letschert en Adorjan werden met rood van het veld gestuurd. Dat betekent ook dat voor de confrontatie met Ajax de zojuist genoemden niet zullen spelen vanwege een schorsing. Het gat dat in het hart van de verdediging is ontstaan door het ontbreken van Letschert, wordt waarschijnlijk opgevangen door Kappelhof. De back zal dan centraal achterin plaatsnemen waarna Maganasco plaats neemt op de vlank. 

Ajax

De ploeg van Frank de Boer kent evenals Groningen een wisselvallige start. Zo gaf ploeg vorige week nog een vroege 2-0 voorsprong weg waarna de wedstrijd in een 3-3 spel werd beëindigd. Om niet al vroeg in het seizoen averij op te lopen tegenover PSV, moet de ploeg de volle punten pakken. PSV staat op het moment op een gedeelde eerste plaats met verassend koploper PEC Zwolle. Lichtpuntje voor de Amsterdammers is wel dat de klassieker al vroeg in het seizoen in het voordeel van de ploeg van Frank de Boer werd beslist. Hoewel Ajax lang de selectie bij elkaar heeft weten te houden, is daar vlak voor het sluiten van de transfermarkt een einde aan gekomen. Zowel Chirstian Eriksen als Toby Alderweireld vertrokken deze week uit de ArenA en zullen in de aankomende wedstrijd al geen deel meer uitmaken van de selectie. De aanvallende middenvelder en centrale verdediger lijken op weg naar respectievelijke Tottenham Hotspur en Atletico Madrid. Ook Daley Blind is er waarschijnlijk niet bij in de Euroborg. De verdediger kampt met een blessure. 

De wedstrijd in de Euroborg staat onder de leiding van Serdar Gözübüyük. De laatste tien wedstrijden Groningen - Ajax werden de punten zes keer mee terug genomen naar Amsterdam. Drie keer wisten de Groningers de punten in eigen huis te houden en het werd slechts één keer een gelijkspel. Aangezien beide teams evenveel punten hebben, zal de winnaar een gat van drie punten slaan op de ander.

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen