Groningen deelt de punten met Ajax

Door: Thijs Tuynman | 01 September 2013 | 14:43

FC Groningen heeft in eigen huis gelijk gespeeld tegen Ajax. De puntendeling lijkt voor beide teams het hoogst haalbare resultaat voor beide teams. Bij Groningen en Ajax lag het tempo vooral in de eerste helft erg laag in Euroborg.

De wedstrijd in de Euroborg kwam traag op gang. Zowel FC Groningen als de Amsterdamse gasten speelden de bal rustig rond op eigen helft. Vooral bij balbezit van de tegenstander trokken de elftallen zich terug op eigen speelhelft. Hierdoor kon vooral Ajax in de eerste twintig minuten rustig opbouwen vanaf de keeper. Er werd door De Trots van het Noorden voorin geen druk gezet en de speelstijl leek bij vlagen zelfs nerveus. De teruggetrokken opstelling van de thuisploeg mocht echter niet baten bij een schot van Lasse Schöne. De Ajacied kon aanleggen voor het goede been en hield van grote afstand uit. Bizot verslikte zich uiteindelijk in de doelpoging waardoor de gasten op een 1-0 voorsprong kwamen. Het spelbeeld veranderde echer niet na de openingstreffer. Beide teams leken bang voor balverlies en hielden speelden erg behouden. Het elftal van Ajax leek in de opbouw af en toe radeloos. De Amsterdammers speelden dan ook met een gewijzigd elftal. De gasten namen deze week afscheid van dragende krachten Toby Aldeweireld en Christian Eriksen. Ook Siem de Jong en Daley Blind waren niet aanwezig door blessures. Groningen kwam nog één keer erg dichtbij de gelijkmaker in de eerste helft. Een corner van Nick van der Velden werd bijna gepromoveerd tot een doelpunt door Eric Botteghin. De verdediger kopte van dichtbij op doel, maar zag zijn poging gekeerd worden door doelman Vermeer. 

In de tweede helft lag het tempo hoger, al was het maar bij vlagen. Kirm bleef in de kleedkamer achter en maakte plaats vor Genero Zeefuik. Groningen ging in de tweede helft ook wat nadrukkelijker opzoek naar de aanval, aangemoedigd door het publiek. De equipe van Erwin van de Looi kende vooral dreiging van de zijkant in de persoon van Kostic. De rappe middenvelder liet zich zien met een paar rushes over de flank. Door de aanvallende bewegingen kreeg ook Ajax meer ruimte om te spelen. De hoofdstedelingen waren zelfs dichtbij de 2-0 door toedoen van Bojan. De Spaanse huurling had een mooie actie, maar ging voor eigen succes waar hij eigenlijk had moeten afleggen. Aan de kant van Groningen speelde Botteghin een goede wedstrijd. De Brazilliaan won praktisch al zijn duels. Ook Nick van der Velden liet zich gevaarlijk blijken vanuit standaard situaties. De corners van de aanvaller leidde vaak tot kansen. 

De gelijkmaker kwam uiteindelijk weer op de naam van Genero Zeefuik. Vermeer kon de bal uit een corner niet klemmen, waardoor deze voor de voeten van de Groningse spits viel. De invaller prikte de bal in de netten en tekende voor de 1-1. Ook in de slotfase waren beide teams nog gevaarlijk. Zo kwam Hoessen nog bijna één op één met de keeper te staan, maar greep Magansco op tijd in. Ook Simon Poulsen kon na een pass door het centrum de zestien inlopen, maar schoot de bal voorlangs. Namens de Groningers was ook Zivkovic gevaarlijk. De afvallende bal kwam voor de voeten van de jongeling die met een krullend schot Vermeer tot een goede redding dwong. Kostic schoot in de verlenging nog op de paal na goed aangeven van dezelfde jongeling die daarvoor bijna voor de 2-1 zorgde. 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen