Frank de Boer: 'Voorin moeten we scherper zijn'

Door: Thijs Tuynman | 01 September 2013 | 15:05

Frank de Boer was niet tevreden met het gelijkspel van zijn ploeg in de Euroborg. De trainer zag vooral in de aanval enkele cruciale fouten. De oefenmeester eist dan ook meer scherpte van zijn team.

"Ik ben teleugesteld in het feit dat we de alertheid missen. Ze worden twee keer gevaarlijk uit een standaard situatie. Dat mag niet gebeuren op dit niveau. We hebben zelf al de kansen gehad om twee doelpunten te maken en de wedstrijd op slot te gooien, maar dat laat je ontlopen", dat zei Frank de Boer na afloop tegenover FOX Sports.

De Amsterdamse gasten waren nog vlakbij de 2-0 door een actie van Bojan. De Spanjaard ging echter voor eigen succes waar hij had kunnen afleggen op Lasse Schöne. "Ik begrijp wel dat Schöne boos was op Bojan. Hij had de bal gewoon moeten afgeven. Hij wil zich natuurlijk graag bewijzen, maar je moet gaan voor de beste keuze. Dat was dit absoluut niet. Hij wil natuurlijk graag laten zien dat hij belangrijk kan zijn, maar dit was gewoon geen goede keus", zo oordeelt de trainer.

"Over het veldpspel ben ik over het algemeen tevreden. Groningen zakte helemaal in en zette geen druk, maar we staan voor en dan hoeft het voor ons ook niet. Dat deden we vrij goed. Maar als de bal wel voorin komt, dan laten we het lopen. Voorin moeten we gewoon scherper zijn", aldus De Boer.

 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen