Ongelukkige Letschert: 'Tegen Heerenveen moet ik er bij zijn!'

Door: Redactie Grunnfans | 04 September 2013 | 13:53

Timo Letschert had dinsdag een tegenvaller te verwerken. Na een botsing met Chelsea-speler Marco van Ginkel tijdens de training van Jong Oranje raakte de centrale verdediger van FC Groningen geblesseerd. Hij moest noodgedwongen het trainingskamp in Nijmegen verlaten.

Een dag later toont Letschert zich ondanks de teleurstelling van het missen van twee interlands al weer monter. De beschadiging aan zijn nier lijkt mee te vallen, al moet er een voorbehoud worden gemaakt. “Ik moet twee dagen rust houden. Normaal moet de blessure zich dan herstellen en kan ik de draad weer oppakken. Zo op het eerste oog lijkt het mee te vallen, maar we moeten het de komende dagen gewoon goed in de gaten houden. Ik ga er vanuit dat ik op tijd fit ben voor de wedstrijd tegen Heerenveen. Daar moet ik bij zijn!”

Botsing
De derby van het noorden staat over anderhalve week op het programma, op zondag 15 september. De dubbele confrontatie van Jong Oranje met Schotland en Luxemburg gaat aan de neus van Letschert voorbij. “Ik was afgelopen zondag tegen Ajax geschorst. Ik had mede daarom heel veel zin in de twee interlands met Jong Oranje. Op de training van gisteren (dinsdag – red.) kreeg ik bij een ongelukkige botsing vol de elleboog van Van Ginkel in de ribbenkast. Ik kreeg direct kramp in de maagstreek en had moeite met ademhalen. De hevige pijn hield twee uur lang aan. In het ziekenhuis in Nijmegen zijn foto’s en een echo gemaakt, maar daarop was niets te zien. Alle symptomen duiden op een kneuzing van de nier.”

Pech
De blessure kan zich niet snel genoeg herstellen om nog met Jong Oranje in actie te komen. KNVB-coach Albert Stuivenberg zag zich dan ook genoodzaakt Letschert naar huis te sturen. “Heel vervelend. Pech”, vat de 20-jarige verdediger het noodgedwongen afhaken samen. “Ik schrok wel van de botsing en de pijn. Het is tenslotte niet een typische voetbalblessure. Het is jammer, want je verwacht het niet. De bondcoach wenste me succes bij het herstel. Hij zal me in de gaten blijven houden, neem ik aan.”

Met de dubbele interland tegen Schotland en Luxemburg begint Jong Oranje aan een nieuw EK-kwalificatietraject, dat moet leiden naar de Europese eindronde in 2015. De ploeg start donderdag in het Goffertstadion in Nijmegen met een thuiswedstrijd tegen de Schotten. Vier dagen later, maandag 9 september, treft Jong Oranje in Dudelange de generatiegenoten van Luxemburg.


Bron: FCGroningen.nl 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen