Euroborg wordt 'Groene-energie centrale'

Door: Thijs Tuynman | 09 September 2013 | 11:31

Het stadion van FC Groningen gaat groene-energie opwekken voor particulieren. Er komen op het dak van 'De Groene Hel' meer dan duizend zonnepanelen te liggen.

Het initiatief is bedoeld voor particulieren die geen dak hebben om zonnepanelen op te plaatsen. FC Groningen-sponsor Essent en stichting 1miljoenwatt kwamen met het probleem op de proppen. De eredivisieclub gaat de opgewekte energie voor het eigen stadion gebruiken en betaalt de eigenaren van de zonnepanelen het rendement. Op dit moment zijn 25 procent van de beschikbare panelen verkocht. 

Algemeen directeur Hans Nijland hoopt op enthousiaste reacties van de supporters. \"Met het project zetten we opnieuw een stap naar een duurzamere Euroborg. En dit keer kan iedereen een steentje bijdragen. Het zou natuurlijk prachtig zijn als onze supporters en mensen die begaan zijn met het milieu, instappen en we samen het stadion en de club weer wat groener maken\", vertelt Nijland op de officiële website van Groningen.   

 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen