Chery scoort voor verliezend FC Groningen

Door: Gabriel Baysoy | 24 Juli 2013 | 22:11

Chery scoort voor verliezend FC Groningen

Tjaronn Chery kent een goed debuut bij FC Groningen. De middenvelder tekende voor een fraaie treffer tijdens de wedstrijd FC Groningen - Getafe CF. De wedstrijd in Haren ging uiteindelijk wel met 1-3 verloren voor De Trots van het Noorden

Groningen begon goed aan de eerste helft en was de sterkste ploeg in de eerste tien á vijftien minuten. Het eerste kwartier kende ook twee kansen voor de Groningse equip. Onder ander Chery liet de Spaanse elf schrikken met een goed schot. Toch was het Getafe dat de score opende in de zeventiende minuut. De Spaanse spits Adrian Colunga tekende voor de openingstreffer. 

Groningen kwam via de hardwerkende Chery alsnog op gelijke hoogte. De nieuweling schoot met een harde pegel raak. De bal toucheerde de lat en verdween daarmee precies in de kruising. In de eerste helft kwamen beide teams niet verder tot scoren. 

In de tweede helft kwam Groningen minder goed voor de dag. Vooral de verdediging laat hier en daar te wensen over. Tot veel kansen kwamen beide ploegen niet. Wel goode Van Looi de selectie in een kwartier tijd bijna helemaal om. Zo bracht hij opeenvolgend Ekong, Adorjan, Texeira, Magnasco, Zivkovic en Ben Moussa in het team. 

De wissels mochten echter niet baten. Via een goed uitgespeelde aanval kwamen de Spanjaarden op een 2-1 voorsprong in de 74e minuut. Middenvelder Castro bekroonde de aanval voor Getafe. Hoewel Groningen enigszins probeerde aan te dringen, komt het niet door de verdediging heen. Getafe blijkt achterin solide te staan. De verdediging van de groen-witten had die consistentie nog niet. Getafe goode in de laatste minuut dan ook het duel op slot: 1-3.

Samengevat
De eerste helft speelde de De Trots van het Noorden goed voetbal, maar zakte te ver weg in de tweede heflt. Vooral de verdediging liet steken vallen waardoor de Spanjaarden in staat waren er drie in te prikken. Man van de wedstrijd aan de kant van de Groningers was duidelijk Chery. Hopelijk neemt de aanwist de ploeg komend seizoen op sleeptouw. 

Ondanks het verlies was algemeen-directeur Hans Nijland tevreden over de wedstrijd. \"Geweldige opkomst in Haren. Ondanks nederlaag veel perspectief\", aldus Nijland op twitter. 

Opstelling Groningen: Bizot, Kappelhof, Botteghin, Letschert, Wijnaldum, Kieftenbeld, Lindgren, Chery, De Leeuw, Zeefuik, Kirm

Opstelling Getafe: Moya, Lopo Garcia, Lafita, Pablo Sarabia, Gavilan, Colunga, Rafa, Escudero, Valera, Michel, Mennega

Scheidsrechter: Dennis Higler

Locatie: Haren, Sportpark De Koepel

Toeschouwers: 2.700 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

1 reactie(s)

Enrico Werkema

Donderdag, 25 Juli 2013 om 13:53

Het was een mooie wedstrijd om naar te kijken

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen