Voorbeschouwing: SC Heerenveen - FC Groningen

Door: Thijs Tuynman | 15 September 2013 | 10:25

FC Groningen speelt vandaag een beladen wedstrijd. Het team van Erwin van de Looi reist af naar het Abe Lenstra stadion om de 'Derby van het Noorden' te spelen tegen SC Heerenveen. In de zesde speelronde van de Eredivisie kan een gat geslagen worden met de rivaal doordat beide teams een gelijk aantal punten hebben.

FC Groningen

Groningen kent een wisselvallige start van het seizoen. De ploeg lijkt niet op het elftal dat in de eerste wedstrijd NEC met 1-4 overklaste. Het team van Erwin van de Looi lijkt moeite te hebben met initiatief nemen. Hoewel het team bij vlagen goed aanvallend voetbal laat zien, werd de zwakte pijnlijk duidelijk in de laatste drie duels. Tegen Cambuur werd pijnlijk verloren, terwijl tegen Go Ahead en Ajax tweemaal een gelijkspel uit het vuur werd gesleept. Vooral tegen de laatstgenoemde werd duidelijk hoe Groningen moeite heeft met het spel maken. De regerend landskampioen mocht met een 1-0 voorsprong de bal achterin houden om vervolgens in alle rust te kunnen opbouwen. De Trots van het Noorden leek zich in te graven, terwijl er druk naar voren gezet moest worden. Trainer Erwin van de Looi schreeuwde zijn ploeg naar voren, maar tevergeefs. Het ziet er naar uit dat de nieuwe trainer voetbal in de ploeg wil brengen, maar het proces heeft duidelijk tijd nodig. Ondanks dat gloort er wel hoop voor de club uit de Martinistad. Wanneer het team begint te lopen, zorgt dat voor goed aanvallend voetbal. Uitblinker in de afgelopen wedstrijden was Filip Kostic. De vleugelspeler liet zien dat hij beschikken over loopacties en goede voorzetten. Tevens is Genero Zeefuik een opvallend belangrijk. De bonkige spits kende voorheen vooral publiciteit om zijn gewicht. De laatste wedstrijden profileerde de spits zich echter als breekijzer en maakte zich belangrijk voor de FC. Als Erwin van de Looi Groningen tot een geoliede machine weet te maken, kan het team mooie wedstrijden gaan spelen.

SC Heerenveen

Heerenveen kan met een tevreden gevoel terugkijken op de eerste maand van de competitie. De Friezen kende geen licht vooralsnog geen licht programma en namen het al op tegen FC Twente, Ajax en AZ. Tegen Twente en Ajax speelden de Superfriezen gelijk terwijl AZ met 4-2 naar huis werd gestuurd. Verder werd ook de volle buit binnengehaald tegen NAC. De drijfveer achter de succesvolle beginfase is Alfred Finnbogason. De IJslander scoorde in alle duels die hij tot nu toe afwerkte. De afgelopen periode werd er al getrokken aan de doelpuntenmaker, maar Heerenveen liet hun goudhaantje niet gaan. Of de spits in staat zal zijn om te beginnen tegen FC Groningen is echter nog de vraag. De IJslander kampt met een voetblessure. Mocht de sterspeler niet spelen, ziet het er naar uit dat de Friese club in een 4-4-2 formatie zal beginnen. De thuisploeg kan vertrouwen putten uit de voorgaande confrontaties. In de afgelopen negentien duels in het Abe Lenstra stadion, werd er maar drie keer gewonnen door hun Groningse rivalen. De punten bleven veertien keer in Friesland en het werd slechts twee keer in een gelijkspel

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen