Heerenveen wint spectaculaire derby van FC Groningen

Door: Redactie Grunnfans | 15 September 2013 | 17:22

SC Heerenveen heeft de derby van het noorden tegen FC Groningen gewonnen. In eigen huis was de ploeg van trainer Marco van Basten met 4-2 te sterk voor de Groningers. Groningen eindigde met negen spelers, terwijl Heerenveen één rode kaart ontving.

Timo Letschert kreeg in de elfde minuut rood. Hij ging hard door op Luciano Slagveer en raakte zelf ook geblesseerd door die tackle. De knie van de aanvaller kwam bij de verdediger in het gezicht, waardoor Letschert per brancard het veld verliet. Even later moest Heerenveen ook met tien man verder na een rode prent voor Mitchell Dijks. De strafschop die daaruit voort kwam werd benut door Nick van der Velden: 0-1. 

De tweede helft was eveneens aantrekkelijk. Yanic Wildschut maakte via de lat gelijk en Kenneth Otigba wist de 2-1 binnen te koppen. Zo stond de thuisploeg opeens met 2-1 voor. Dat was ook niet van lange duur, want Johan Kappelhof tekende in de 56ste minuut voor de 2-2.

Een kleine twintig minuten voor tijd kreeg SC Heerenveen een strafschop. Groningen-sluitpost Marco Bizot haalde Rajiv Van La Parra neer en Alfred Finnbogason mocht aanleggen vanaf elf meter. De IJslander faalde niet: 3-2. Tjaronn Chery kreeg daarna zijn tweede gele kaart, waardoor FC Groningen met negen spelers verder moest. In de slotminuut bepaalde Finnbogason de eindstand op 4-2. 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen