Opinie: Liever strijd dan punten

Door: Thijs Tuynman | 29 September 2013 | 20:47

FC Groningen kent een matige start van het seizoen. Waar in de eerste wedstrijd de hoop op een wervelend Groningen werd gegeven, liet de FC zich in de afgelopen duels van een mindere kant zien. Groningen lijkt zoekende.

Wat was ik gelukkig na de overwinning tegen NEC in de aller eerste speelronde. Het seizoen dat we daarvoor net achter de rug hadden, was er eentje om snel te vergeten. Zoals al zo vaak gezegd, verwend dat werden we niet. Sterker nog, het spel was bij vlagen zo dramatisch dat het soms de allure had van een auto-ongeluk. 

Des te groter was mijn vreugde in de wedstrijd tegen NEC. Hoewel het seizoen nog maar een wedstrijd oud was, leek het een voorbode van een mooi(er) seizoen. Maar het oude gezegde bewees zijn waarde. "Één zwaluw maakt nog geen zomer". De wedstrijd daarna tegen Utrecht leek het spel alweer vertrouwd, helaas. Maar de punten waren binnen en het vertrouwen dat ik tankte uit de pot tegen NEC hielden me louter positief. 

Als we rekenen vanaf die eerste wedstrijd, zijn we nu zeven speelronden verder. Het spel liet gebreken zien. Tegen de ploegen waarvan op papier gewonnen moest worden, bleken te sterk. Waar de ploeg het voortouw moet nemen en het initiatief moet tonen, lijkt de onzekerheid er in te schieten. Cambuur en Go Ahead zijn de voorbeelden die de waarheid pijnlijk aan het licht brachten. Het was ook het punt waarop ik definitief mijn goede hoop inwisselde voor scepsis. 

Waar ligt het knelpunt? Is het de 'plumpudding-tactiek' waarbij Groningen bijna een loopgraaf graaft op eigen helft? Of is het puur zand in de motor? Gebrek aan creativiteit? Het is moeilijk om te zeggen, maar dat er iets anders moet, is duidelijk. Want die draak van een wedstrijd in Twente maakte duidelijk dat Groningen een impuls moet komen. De Trots van het Noorden moet weer vechten. Van die eigen helft afkomen. Nijland wou 'attractiever' voetbal laten zien, maar ik het doet nog op zich wachten. Ik heb nog steeds vertrouwen in mijn FC. Maar ik hoop eindelijk weer echte vechtlust te zien. Want niet de punten, maar de wil om te winnen laat mij van de club houden. 

 

Laat ons weer eens juichen. 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen