Voorbeschouwing: FC Groningen - AZ

Door: Thijs Tuynman | 04 Oktober 2013 | 11:56

FC Groningen treedt aanstaande zondag aan in eigen huis tegen AZ. De Alkmaarders komen voor de negende speelronde van het seizoen op bezoek in Groningen. De thuisploeg kent een zwakke reeks en verloor de vorige wedstrijd kansloos tegen FC Twente. Tegen AZ heeft de ploeg kans om zich te revancheren.

FC Groningen

Groningen is niet in goede doen. De Trots van het Noorden kampt met een duidelijke vormdip. De equipe van Erwin van de Looi staat nipt in het linkerrijtje, maar de voorsprong op de nummer vijftien bedraagt slechts drie punten. Verder zit Groningen in een relatief zwaar gedeelte van het programma. Zo speelde het achtereenvolgend tegen respectievelijk Ajax, SC Heerenveen, RKC Waalwijk en FC Twente waarna het programma vervolgt tegen AZ, PSV en Vitesse. Voor de Groningers is het vooral hopen dat de ploeg creativiteit en passie weet terug te brengen in het spel. De Trots van het Noorden liet in de afgelopen speelrondes weinig aanvallend voetbal zien. De groen-witten groeven zich in op de eigen helft en leken de creativiteit te missen om voetballend tot de aanval te komen. In de confrontatie met AZ zal Groningen waarschijnlijk niet kunnen beschikken over Kappelhof en Van der Velden. Kappelhof zit een schorsing uit en Van der Velden is waarschijnlijk niet fit voor zondag. De aanvaller kampt met een knieblessure. Voor FC Groningen is het missen van Van der Velden een aderlating, de speler was een van de weinige lichtpuntjes in het elftal van Van der Looi. 

AZ

AZ zit momenteel in een turbulente periode. De Alkmaarders staan momenteel een plek boven Groningen met een voorsprong van twee punten. De ploeg nam vorige week echter onverwachts afscheid van trainer Gertjan Verbeek. De chemie tussen de coach en spelers zou zijn verdwenen. Voor de buitenwacht kwam de beslissing uit het niets aangezien Verbeek en AZ kort daarvoor nog wonnen van PSV. Donderdag presteerde de ploeg teleurstellend door in eigenhuis een voorsprong in de extremis weg te geven. Tegen de Griekse gasten van PAOK Saloniki. De midweekse wedstrijd zal betekenen dat de ploeg een wedstrijd extra in de benen heeft en wellicht een mentale tik moet verwerken. 

 

AZ is een ploeg die aanvallend pijn kan doen. Voor Groningen is het hopen dat de ploeg zich weer weet op te richten. Tegen Twente waren de Groningers geen schim van de ploeg die wil aanhaken bij de subtop. Momenteel is De Trots van het Noorden na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen in eigen huis. De statistiek biedt perspectief, geen garanties. Hopelijk kan de FC zijn kracht putten uit de twaalfde man. 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen