Opinie: De loopgraven uit

Door: Thijs Tuynman | 06 Oktober 2013 | 18:38

Wat was ik opgelucht na de afloop van de pot tegen AZ. Was het niet om de punten, dan wel om de manier waarop we speelden. Na vorige week was ik het vertrouwen in een goede afloop even kwijt. De woorden van Van der Looi waren mij te zacht, de beloftes klonken mij leeg in de oren. Hoewel alles en iedereen bij Groningen schade en schande riep, geloofde ik niet dat het tot de selectie zou doordringen. Ik was fout. Vandaag waren we getuige van een degelijk Groningen dat goed speelde. Geen loopgraven op de eigen helft, geen moedeloze balletjes terug naar Bizot. Eventjes misschien. Vlak na het tegendoelpunt. Maar ik neem het voor lief. Groningen toonde veerkracht.

Natuurlijk kan het altijd beter en was dit geen wedstrijd die de geschiedenisboeken in gaat. Maar wat ik vandaag zag op het veld, was wat ik miste tegen Twente. Eigenlijk zag ik vandaag iets wat ik wel vaker mis dit seizoen. We durfden vooruit te voetballen en de aanval op te zoeken. Zo onzeker als Groningen af en toe oogt, zo anders kan het zijn wanneer het vertrouwen voelt. Vandaag was De Trots van het Noorden vaak de betere partij en daarmee dreigend. Kostic lijkt zich in korte tijd te hebben ontplooid tot onmisbare schakel in de aanval. Zijn acties en werklust geven vertrouwen en leveren ook daadwerkelijk kansen op. Dat we over de flanken spelen zie ik graag. Met jongens als Wijnaldum, Maganasco, Kostic en Kirm kunnen we echt pijn doen vanaf de zijkant. Helemaal als Van der Velden, Zeefuik of Zivkovic in het centrum staan. Het team laat bij vlagen zien over de creativiteit te beschikken die het op papier heeft. Jongens als Adorjan, Magansco, Kostic, Van der Velden, Krim en Chery zie ik als gangmakers. Ze hebben de potentie om het team echt te laten voetballen. Wanneer Groningen rustig blijft aan de bal, wordt het een ander team. De spelers die de motor vormen van de aanval beginnen te lopen, met vandaag Kostic als uitschieter. Het is een teken dat mijn gevoel bevestigd. We hebben een ploeg die mooi, maar ook effectief voetbal kan spelen. Een team dat moet kunnen spelen voor die fel begeerde plekken in Europa. Maar dat we moeten groeien, dat is iets wat zeker is. Constant zijn, vertrouwen houden, ook als het even tegen zit. Ook het tegendoelpunt liet zien dat het vertrouwen af en toe broos oogt. Gelukkig vochten onze jongens zich terug. Die wilskracht, die is er. Maar zoals ik al eerder zei, één zwaluw maakt nog geen zomer. Hoewel we nu weer een zwaluw mogen bijtellen, blijf ik nog lichtelijk sceptisch. Van der Looi zei het al, het wordt een seizoen met vallen en opstaan. Laten we hopen dat we vandaag zijn opgestaan en meters maken op de ranglijst. En mochten we weer eens vallen. Laten we dan hopen we niet zo lelijk vallen als tegen Twente.

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen