Profiel van voormalig FC Groningen-speler Marcus Berg

Door: M K | 18 Oktober 2013 | 23:15

Marcus Berg werd geboren op 17 augustus 1986 in het Zweedse Torsby. Marcus Berg speelde in de jeugd van IKF Velen en Torsby IF. Marcus Berg maakte in 2003 de stap naar IKF Götenborg. In 2005 mocht de aanvaller zijn debuut maken in de Allsvenskan, de hoogste divisie in Zweden. In Götenborg was Berg al een goaltjesdief. In twee seizoenen Allsvenskan speelde Marcus Berg 53 wedstrijden waarin de Zweed 21 doelpunten maakte.

In 2007 zag FC Groningen in Marcus Berg de ideale vervanger voor de naar Ajax vertrokken Luis Suarez. Marcus Berg tekende in de Euroborg een contract voor vier jaar. Ook in Groningen was de Zweed een goaltjesdief. In zijn eerste seizoen in Groningen werd hij al meteen clubtopscorer met vijftien doelpunten. Ook in zijn tweede seizoen scoorde hij aan de lopende band, hij scoorde zeventien doelpunten in de competitie en vijf doelpunten in de play-offs.

In de zomer van 2009 vertrok Marcus Berg voor ruim tien miljoen euro naar Hamburger SV. Bij zijn debuut in Hamburg wist Berg direct te scoren tegen Borussia Dortmund. Ook een paar dagen daarna in de Europa League was Berg trefzeker. Het leek wel goed te komen met de Zweed bij HSV. Maar dat was niet zo, Berg scoorde weinig voor de Duitse club.

In 2010 maakte Berg de stap terug naar de Eredivisie, hij mocht op huurbasis uitkomen voor PSV. In Eindhoven kwam Berg in zijn derde wedstrijd twee keer tot scoren tegen AZ. Ook in de Europa League wist Berg weer te scoren. Daarna ging het wat minder met Marcus Berg, mede doordat Jonathan Reis doorbrak in Eindhoven. Marcus Berg begon steeds minder in de basis en moest genoegen nemen met een plek op de bank. In de winterstop kwam Berg meer aan spelen toe nadat Reis ernstig geblesseerd raakte, kreeg Berg weer de kans in de basis. Maar ook in deze wedstrijden zat het niet mee voor de Zweed. Berg wist twee maand niet meer te scoren, het publiek in Eindhoven was de aanvaller zat. \'\'Marcus kost een Berg, scoort een beetje\'\' hing er op een spandoek in het Philips Stadion. PSV zag het niet zitten in Berg en de aanvaller mocht terugkeren naar Duitsland.

In de zomer van 2013 mocht Berg transfervrij vertrekken bij HSV. Zijn oude club IKF Götenborg wilde de aanvaller graag terug halen naar Zweden. Toch koos Marcus ervoor om zijn carriére voort te zetten in Griekenland waar hij een contract tekende bij Panthinaikos. In Griekenland lijkt Marcus Berg weer de oude doelpuntenmachine te worden. Berg scoorde in zeven wedstrijden vier doelpunten.

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen