Bizot helpt FC Groningen aan zege op PSV

Door: Thijs Tuynman | 20 Oktober 2013 | 17:15

FC Groningen heeft goede zaken gedaan in eigen huis. Tegen PSV won de Trots van het Noorden met 1-0 door een doelpunt van Filip Kostic. De FC speelde goed voetbal en weerde in de slotfase het offensief van PSV af. De ploeg van Erwin van de Looi zal vooral Marco Bizot dankbaar zijn. De keeper hield vandaag knap zijn doel schoon.

De Euroborg was goed gevuld en de supporters lieten goed van zich horen. Groningen begon dan ook aardig aan de wedstrijd en liet de gewenste strijd zien op het veld. Toch was het PSV dat in de openingsfase het voortouw nam. De gasten waren vooral in de persoon van Memphis Depay gevaarlijk. Bizot was echter attent op de dreiging van de PSV\'er en stopte de grote kans in de 12e minuut. 

Groningen zette echter goed druk naar voren, wat resulteerde in een corner in de 26e minuut. Die corner zou de eerste grote kans voor Groningen worden. Botteghin kopte de bal van Van der Velden op doel, maar zag de bal gekeerd worden door Tyton. De druk van Groningen resulteerde niet alleen in kansen voor de FC, de Eindhovenaren. Zo kregen de gasten in de 37e minuut nogmaals een grote kans door een schot van Depay. Bizot stond PSV echter opnieuw in de weg met een goede redding. Een nieuwe grote kans voor de gasten zou vijf minuten later volgen. Toivonen schoot van dichtbij op doel, maar een relfex van de Groningse goalie voorkwam de 0-1. 

Na de tweede helft was het Groningen dat snel op voorsprong kwam. Chery gaf een pass op Kostic die de bal laag in de hoek plaatste. Kort daarvoor was het opnieuw Bizot die het doel van het thuisteam leeg hield. Het wedstrijd schommelde in het begin van de tweede helft op en neer. De thuisploeg zette goed druk, maar ook de omschakelingen van PSV waren erg gevaarlijk. Zo kwamen de gasten bijna op gelijke hoogte door een vrije trap die van richting veranderde. 

 

De druk van de Trots van het Noorden was ronde de zeventigste minuut het heftigst. De marge werd bijna verdubbeld na een scrimmage voor het doel van Tyton, maar de bal ging er niet in. Daarna was het PSV dat het heft in handen nam en de aanval zocht. Groningen liet zich geleidelijk terugzakken op de eigen helft. De Eindhovenaren gingen nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen kwamen er niet. Het lukte de ploeg van Philip Cocu niet om een uitgespeelde kans af te dwingen. De FC kon de druk van PSV weerstaan tot het laatste fluitsignaal en hield daarmee de punten in eigen huis. Het team van Erwin van de Looi zal vooral zijn doelman dankbaar zijn. Bizot stond vandaag aan de basis van de winst. 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen