Groningen wint niet van PEC in eigen huis

Door: Thijs Tuynman | 24 November 2013 | 16:45

In eigen huis heeft FC Groningen vandaag gelijk gespeeld tegen PEC Zwolle. De Trots van het Noorden had het beste veldspel, maar dat drukte zich niet uit in doelpunten. Ondanks het gelijke spel zet Groningen zijn ongeslagen reeks in eigen huis voort.

Vanaf het begin van de wedstrijd was FC Groningen de bovenliggende partij. De Euroborg was goed gevuld en de sfeer was uitstekend. De ploeg van Erwin van de Looi ging dan ook duidelijk opzoek naar de aanval. Er werd voorin veel druk gezet en dat leidde tot veel balbezit en kansen. Helaas voor FC Groningen was de Zwolse doelman Diederik Boer in goede doen vandaag. De goalie redde de gasten driemaal van een achterstand. Hoewel de thuislpoeg het gevaarlijkst was, kwamen de Zwollenaren onder leiding van Ron Jans ook een paar keer voor het doel. In de tweede helft zakte het tempo ietwat, maar bleef het spelbeeld onveranderd. Groningen vocht voor de punten en had het betere van het veldspel. Opvallers aan Groningse zijde waren vooral Magansco en Kostic. De vleugelspelers maakten veel meters en waren bijna bij elke dreiging direct betrokken. In de tweede helft ontstond nog even onenigheid op het veld na een onduidelijkheid over een vermeende scheidsrechtersbal. De gasten meenden de bal uit te spelen om het balbezit over te dragen aan de FC, maar dat vertroude Magansco niet. De Groninger veroverde de bal om vervolgens de aanval in te zetten. 

Ondanks dat Groningen meer aanspraak maakte op de overwinning, kan het tevreden zijn over de reeks in eigen huis. Dit seizoen is de Groningse equippe nog ongeslagen in de Euroborg (zes wedstrijden red.), en voegt daar met het resultaat van vanmiddag een zevende wedstrijd aan toe. De ploeg van Erwin van de Looi blijft op deze manier meedoen bovenin en mag hopen op een notering in de top vijf voor het seizoen stopt voor de winterperiode. 

 

 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen