FC Groningen wint in Euroborg van Vitesse

Door: Gabriel Baysoy | 07 Mei 2014 | 20:38

FC Groningen heeft goede zaken gedaan om een ticket voor de Europa League. In eigen huis werd met 1-0 gewonnen van Vitesse. Lorenzo Burnet wist in de slotfase de enige treffer te maken voor de Noorderlingen.

In de openingsfase van het duel gingen beide teams erg slordig om met balbezit. Na vier minuten kreeg Filip Kostic een grote kans. Hij kon echter een goede voorzet niet goed controleren, waarna de bal achter de lijn verdween. Al na twaalf minuten wees scheidsrechter Paul van Boekel naar de stip. Rasmus Lindgren maakte een overtreding op Renato Ibarra, waarna Van Boekel een terechte penalty toekende. Christian Atsu had de eer om Vitesse op 1-0 te brengen. Hij deed dit echter niet, want Marco Bizot had een fantastische redding in huis. 

FC Groningen speelde na het penalty incident erg afwachtend. De ploeg van trainer Erwin van de Looi probeerde bij balverlies van Vitesse snel om te schakelen. De eerste serieuze kans van FC Groningen kwam pas in de tweede helft toen Richairo Zivkovic de bal in de handen kopte van Piet Velthuizen. 

Het duel leek uit te lopen in een 0-0 score. Dit veranderde echter vlak voor tijd toen Lorenzo Burnet uit het niets de bal in de korte hoek schoot. 

Aanstaande zaterdag staat de returnwedstrijd gepland in Arnhem. Blijf GrunnFans volgen om het laatste FC Groningen nieuws te lezen!

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen