Lindgren: "We geven nooit op en gaan gewoon door"

Door: Gabriel Baysoy | 16 Mei 2014 | 16:51

Lindgren: "We geven nooit op en gaan gewoon door"

Rasmus Lindgren is misschien wel de meest ervaren speler van FC Groningen als het gaat om het spelen van play-off wedstrijden voor Europees voetbal. De 29-jarige middenvelder heeft met Groningen al meerdere play-off wedstrijden gespeeld, alleen vielen de resultaten in het verleden wat tegen.

Lindgren probeert er alles aan te doen om Groningen in Europa te krijgen. “Vorig jaar verloren we nog van FC Twente. Dit jaar hebben we de halve finale wel overleefd en spelen we de finale tegen AZ", zo meldt Lindgren op de clubwebsite van FC Groningen. "Het is ‘fifty-fifty’. Het thuisvoordeel in de return zegt me niet zoveel. Dat zie je ook wel aan de halve finales, waarin de ploegen die eerst thuis speelden juist wonnen.”

“Wat wel in ons voordeel spreekt, is dat we een hele goede reeks hebben neergezet met acht zeges op rij en gisteren (donderdag – red.) het gelijkspel bij AZ. We wonnen in die serie ook wedstrijden waarin we fases minder speelden. En dat tekent op dit moment de ploeg. We geven nooit op en gaan gewoon door. Om Europees voetbal te halen, zullen we ook een beetje geluk nodig hebben. Zo’n gestopte strafschop van Marco Bizot thuis tegen Vitesse was bijvoorbeeld cruciaal.”

Lindgren merkt dat de spelers nog zeer fit zijn. “Bijna iedereen is fit om te spelen en je merkt juist dat we scherper en scherper worden. Het zal voor beide ploegen een moeilijke wedstrijd worden. Maar ik heb het volste vertrouwen in onze eigen ploeg en dat we AZ over twee wedstrijden gezien kunnen verslaan.”  

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen