Dragende muur Euroborg aangetast

Door: Thijs Tuynman | 27 Juli 2013 | 13:18

De gemeente Groningen heeft per ongeluk een dragende muur laten doorboren. De gemeente die eigenaar is van het stadion liet een constructiebedrijf een gat boren bij het aanleggen van een milieuvriendelijk systeem.

FC Groningen heeft ambities om zichzelf steeds duurzamer te ontwikkelen, maar die ontwikkelingen gaan niet zonder horten of stoten. Tijdens het aanleggen van een zogeheten WKO syteem, werd er een fout gemaakt door een dragende muur te doorboren. Er is inmiddels een noodconstructie opgezet waardoor het gevaar voor verzakking is geweken.

Een WKO systeem is een manier waarop energie in de vorm van warmte of kou kan worden opgeslagen in de bodem. Met die energie kunnen vervolgens panden worden opgewarmd of afgekoeld. FC Groningen wil de techniek gebruiken om het veld te verwarmen. Dat wordt momenteel nog gedaan door gasgestookte CV-ketels.

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen