Voorbeschouwing: PEC Zwolle - FC Groningen 8-11-2014

Door: Gabriel Baysoy | 06 November 2014 | 15:40

Voorbeschouwing: PEC Zwolle - FC Groningen 8-11-2014

Aanstaande zaterdag speelt FC Groningen een belangrijke wedstrijd in de Eredivisie tegen PEC Zwolle. In het Ijsseldelta Stadion in Zwolle zal om 19.45 afgetrapt worden. Beide clubs hebben na elf wedstrijden 17 punten. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

Vorige ontmoetingen:

De laatste keer dat PEC Zwolle in Zwolle won van FC Groningen was in 1987. Toen was de eindscore 1-0 in het voordeel van de Zwollenaren. Van de 20 duels die in totaal werden gespeeld onderling, wist FC Groningen er maar liefst veertien (!) te winnen. Er werden vier wedstrijden gelijkgespeeld en in twee duels wisten de Zwollenaren de volle buit te pakken. 

 

PEC Zwolle:

PEC Zwolle heeft een indrukwekkende thuisreeks op haar naam staan. Van de vijf duels die in het Ijsseldelta stadion zijn gespeeld, werd er niet één keer verloren. Echter, de laatste vier duels in de Eredivisie wist PEC niet te winnen. Aan FC Groningen is het de taak om deze goede reeks te beëindigen. 

PEC Zwolle, met trainer Ron Jans, is dit seizoen in goeden doen. De Overijsselse club komt sinds het seizoen 2012/13 uit in de Eredivisie en heeft meteen indruk weten te maken. De laatste editie van de KNVB-Beker werd gewonnen door PEC Zwolle onder leiding van de huidige trainer. Ook de afgelopen editie van de Johan Cruijffschaal staat op naam van de Zwollenaren. In beide finales trad het op tegen Ajax. 

 

FC Groningen:

FC Groningen heeft een laag scorend vermogen. In elf duels werd er slechts 13 keer gescoord. De Trots van het Noorden is na hekkensluiter FC Dordrecht de minst scorende ploeg in de Eredivisie. In de zomer van 2014 zijn er nog diverse aanvallers aangetrokken, waaronder Danny Hoesen en Jarchinio Antonia. De aanvallers, die voordat ze naar de FC kwamen bij respectievelijk Ajax en Go Ahead Eagles speelden, hebben het Groningse publiek nog niet weten te overtuigen. 

FC Groningen wist het vorige duel met 1-0 te winnen van NAC Breda. Na een fout van de keeper van de Bredaërs, wist Tjaronn Chery de 1-0 te scoren. Hij bleef de matchwinner op deze middag. 

 

PEC Zwolle – FC Groningen

Locatie: Ijsseldelta Stadion, Zwolle

Datum: Zaterdag 08/11/14

Aanvang: 19:45

Scheidsrechter: Björn Kuipers

Competitie: Eredivisie

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen