Nijland: 'Een club als Groningen hoort geregeld Europees voetbal te halen'

Door: Gabriel Baysoy | 20 November 2014 | 10:46

Nijland:

FC Groningen draaide vorig seizoen een nettoverlies van 550.000 euro. De lasten van de club moeten drastisch omlaag, anders dreigt het in het rechterrijtje te gaan spelen, zoals directeur Hans Nijland zegt.

FC Groningen moet elk jaar weer in het linkerrijtje terechtkomen. De ambities van de club moeten dan ook hoog zijn, vindt Nijland. 'Dat vind ik erg griezelig. Dat kan elke club overkomen, dus ook FC Groningen. Als we terug moeten in begroting, betekent dat dat we uiteindelijk in het rechterrijtje zullen spelen. Dat is een serieuze dreiging. Iedereen onderkent die situatie en we hebben het heel bewust vroegtijdig aangegeven.'

'Als we nog verder moeten schrapen en sleutelen aan de organisatie, moeten we onze ambities serieus geweld aandoen. Dat past niet bij ons en onze achterban. Een club als FC Groningen hoort een stabiele subtopper te zijn, die geregeld Europees voetbal haalt.', aldus Nijland. 

foto via RTV Noord

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

1 reactie(s)

Tim van Dijk

Donderdag, 20 November 2014 om 14:41

helemaal eens fc Groningen hoord Europees voetbal te spelen

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen