FC Groningen wint eerste competitieduel

Door: Gabriel Baysoy | 03 Augustus 2013 | 21:35

FC Groningen wint eerste competitieduel

FC Groningen heeft haar eerste competitieduel overtuigend gewonnen. In Nijmegen wist de Trots van het Noorden met 4-1 te winnen van N.E.C Nijmegen. Voor trainer Erwin van de Looi is dit een fantastische seizoensopening. Naast het feit dat FC Groningen de drie punten mee terug neemt naar Groningen is het na vandaag virtueel koploper van de eredivisie.

Beide ploegen zijn een flinke metamorfose ondergaan. De Noorderlingen trokken namen als Giliano Wijnaldum en Tjaronn Chery aan en dat was goed te zien aan het spel van FC Groningen. Beide spelers maakten indruk op de neutrale toeschouwer.

FC Groningen was de bovenliggende partij. Na een paar minuten werd een buitenspelgoal van Navarone Foor terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na negen minuten was het Chery die de 1-0 binnenschoot, nadat keeper Kalle Johnnson de bal niet weg wist te werken. Na de goal van Chery ging het tot de drinkpauze op een neer, maar na de drinkpauze die werd gehouden in de 23e minuut waren het de Noorderlingen die steeds meer druk gingen zetten. N.E.C. had geen antwoord op FC Groningen en het was Andraz Kirm die op aangeven van Chery de 0-2 fraai binnenschoot met een stiftje.

Kort voor rust kwam N.E.C. uit het niets op 1-2 via Foor. Nadat zijn eerste doelpunt ongeldig werd verklaard vanwege buitenspel, keurde de scheidsrechter dit doelpunt wél goed.  

De Nijmegenaren leken het duel aan het begin van de tweede helft naar zich toe te trekken, maar het was David Texeira die voor de 1-3 zorgde. De Uruguayaan kreeg de afgelopen weken flink wat kritiek te verduren, maar mocht spelen omdat Michael de Leeuw niet fit genoeg was om deel te nemen aan de wedstrijd. FC Groningen controleerde het duel na dit doelpunt. In de 90e minuut wist Richairo Zivkovic het duel volledig te beslissen. De pas 16-jarige aanvaller kopte de bal knap in op aangeven van Kirm. 

Opstelling FC Groningen
Bizot; Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum; Van der Velden, Lindgren, Chery; Kirm, Texeira (85’ Zivkovic), Kostic (91’ Adorjan).
Rest bank: Van der Lei, Magnasco, Troost-Ekong, Burnet, Kieftenbeld.

Opstelling NEC
Johnsson, Bovenberg, Van Eijden, Cmovs, Conboy, Palsson, Foor, Loen (66’ Diarra), Hemlein (85’ Tutuarima), Higdon, Celik (46’ Jahanbakhsh).
Rest bank: Gentenaar, Roorda, Disveld, Bergsson.

Toeschouwers: 10.197
Scores: 10’ Chery (-) 0-1, 27’ Kirm (Chery) 0-2, 45’ Foor (Hemlein) 1-2, 54’ Texeira (Kostic) 1-3, 90’ Zivkovic (Kirm) 1-4.

Scheidsrechter: Braamhaar
Overige officials: Lobbert, Brink en Boot
Gele kaart: 16’ Botteghin (overtreding op Hemlein), 58’ Texeira (overtreding op Cmovs), 62’ Bovenberg (overtreding op Kostic)

 

 

 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen