Marco Bizot: 'Potentie voor de toekomst'

Door: Thijs Tuynman | 07 Augustus 2013 | 16:10

Marco Bizot: \

In dit spelersprofiel wordt Marco Bizot onder de loep genomen. De doelman van FC Groningen is sinds vorig jaar winter de eerste goalie van de Trots van het Noorden en zou wel eens een groeibriljant kunnen zijn.

Spelersprofiel: Marco Bizot
Geboorteplaats: Hoorn, Nederland
Geboortedatum: 10 maart, 1991
Positie: Doelman
Rugnummer: 1
Contract: Juni 2014       

Geschiedenis 
Marco Bizot is dit seizoen de poortwachter van FC Groningen. De doelman is dit seizoen eerste keus onder Erwin van Looi, die  net zoals afgelopen voetbaljaargang de doelman rugnummer 1 heeft gegeven. De Trots van het Noorden nam de talentvolle doelman in 2012 over van AFC Ajax. Er werd toen der tijd door Groningen zo’n 125.000 euro overgemaakt naar de Amsterdammers. Hoewel Bizot in zijn eerste seizoen aanvankelijk genoegen moest nemen met een rol als tweede keeper, kreeg hij na de winterstop zijn kans. Toenmalig eerste doelman Luciano da Silva kende een dip en moest het veld ruimen voor de 1.94m lange Bizot. Ook deze voetbaljaargang staat Bizot in de Euroborg onder de lat. Bovendien blijft Bizot dit seizoen deel uitmaken van de selectie van Jong Oranje. De voorgaande jaren doorliep hij ook al de selecties -21 en -19.

In zijn jeugd kwam Bizot uit voor SV Westfriezen. De jonge keeper bleek over aardig wat talent te beschikken, want op zijn 10e werd hij opgenomen in de jeugd van Ajax. Bij de Amsterdammers schopte Bizot het tot Jong Ajax, waarna hij een contract ondertekende bij de Amsterdamse formatie. Tot speelminuten in het eerste elftal kwam Bizot echter niet in de ArenA, en vertrok tijdens het seizoen 2011/2012 in de winterstop op huurbasis naar Cambuur Leeuwarden. Daar werd hij eerste keeper en kwam dat seizoen tot 21 wedstrijden. Hij speelde met de Friezen mee om promotie in de play-offs, maar daar slaagde de club uit Leeuwarden niet in. De prestaties van de huurling bleven voor Groningen niet onopgemerkt. Zo nam Groningen hem over van Ajax. Daar was zijn kans op speelminuten nog kleiner geworden door de komst van Jasper Cillessen.

Vooruitzicht 
Met Bizot heeft Groningen een keeper in huis met veel potentie. De koffieliefhebber is nog jong en kan zeker verder groeien. Zo liet de doelman zelf ook weten dat hij nu nog heel veel leert nu hij kan rekenen op veel speelminuten bij de club uit de Martinistad. Door zijn eerste halfjaar als eerste doelman heeft hij naar eigen zeggen stappen gemaakt. De doelman doet bovendien ook ervaring op bij Jong Oranje. Al met al heeft de keeper een dusdanig grote leerschool dat we mogen verwachten dat hij zich alleen maar verder ontwikkelt. 

 

 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

1 reactie(s)

Gabriël Baysoy

Woensdag, 07 Augustus 2013 om 17:15

Marco lijkt me inderdaad een topper voor in de toekomst. Hopen dat hij veel ballen weet tegen te houden.

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen