Voorbeschouwing: FC Groningen - FC Utrecht

Door: Thijs Tuynman | 09 Augustus 2013 | 12:42

FC Groningen speelt zondag thuis tegen FC Utrecht. Voor FC Groningen is het de kans om het mooie resultaat van afgelopen weekeinde door te zetten. Toen was het met 4-1 te sterk voor NEC Nijmegen.

FC Groningen: 
Groningen kende een goede start van het seizoen met de 1-4 overwinning op NEC Nijmegen. Na een ietwat stroeve voorbereiding, was het goede spel een mooie meevaller. De equippe van de Groen-Witten onderging de nodige veranderingen tijdens de transferperiode. Zo vertrokken vaste krachten Leonardo Bacuna en Virgil van Dijk naar respectievelijke Aston Villa en Celtic. Bovendien kende FC Groningen ook een trainerswissel met het aanstellen van voormalig assistent Erwin van de Looi. 

Het vertrek werd echter opgevangen met de nodige versterkingen. Waaronder Tjaronn Chery. De van ADO Den Haag overgekomen spelmaker speelde goed tijdens zijn eredivisiedebuut voor Groningen.

FC Utrecht:
FC Utrecht kende een minder goede start van het seizoen. Nog voor de competitie begon moesten de Domstedelingen al een bittere pil slikken met een 2-1 nederlaag tegen het bescheiden FC Differdange 03 in de strijd om een Europa Leauge-ticket. De return eindigde in 3-3, waardoor het al is uitgeschakeld. Vervolgens kenden de Utrechters ook geen vlekkeloze start in de competitie, thuis werd het 1-1 tegen promovendus Go Ahead Eagles.

Ook FC Utrecht kwam niet ongeschonden door de zomerstop heen. De club verloor een aantal sterkhouders onder wie Nana Asare, Jan Wuytens en Mike van der Hoorn. 

Al met al vallen de onderlinge statistieken positief uit voor de Trots van het Noorden. In de laatste 38 duels werd er 19 keer gewonnen door FC Groningen en 7 maal door FC Utrecht. De overige 12 wedstrijden eindigden in een puntendeling. Momenteel staat Utrecht op de 8e plaats. 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen