FC Groningen ook te sterk voor FC Utrecht

Door: Redactie Grunnfans | 11 Augustus 2013 | 16:19

FC Groningen ook te sterk voor FC Utrecht

FC Groningen heeft ook haar tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. In de eerste thuiswedstrijd was de ploeg van trainer Erwin van de Looi met 2-0 te sterk voor FC Utrecht. De doelpunten kwamen op naam van Nick van der Velden en Richairo Zivkovic.

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd. Na twee minuten mocht Nick van der Velden al aanleggen voor een strafschop, nadat David Texeira was neergehaald door Van der Maarel. De middenvelder schoot de strafschop hard tegen de touwen. Daarna hadden de Groningers de score moeten uitbreiden. De Ruiter redde een kopbal van de doellijn en Texeira zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door Bulthuis.

Langzamerhand ging FC Utrecht zich meer met het spel bemoeien. De Domstedelingen hadden echter moeite om door de verdediging van FC Groningen te komen. Zo was Letschert nog net op tijd met zijn tackle om gevaar van Steve de Ridder te  voorkomen. Vlak voor rust kreeg Bulthuis namens de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Uit een vrije trap kopte de verdediger hard op doel. Bizot tikte de kopbal met een goede redding uit zijn doel.

 Na de theepauze kwamen de bezoekers scherper uit de kleedkamer en werd FC Groningen achteruit gedwongen. Kansen leverde het de manschappen van hoofdtrainer Jan Wouters niet op. Daar tegenover stelde FC Groningen weinig, waardoor het spel zich vooral op de helft van de Trots van het Noorden afspeelde. Twintig minuten voor tijd probeerde Van der Velden het met een afstandsschot. De middenvelder kwam vanaf rechts naar binnen en schoot de bal vlak langs het doel van FC Utrecht.

Even later was het alsnog raak voor Groningen. Een schot van Van der Velden werd nog gekeerd door Ruiter, maar invaller Richairo Zivkovic was er als de kippen bij om de bal alsnog in het doel te schieten: 2-0. Voor Utrecht was dat de doodsteek, want daarna kwamen de bezoekers niet meer in het spel voor. In de slotfase mocht De Leeuw nog zijn rentree maken en speelde Groningen de wedstrijd rustig uit.  

Scoreverloop:
2\' 1-0 Nick van der Velden
71\' 2-0 Richairo Zivkovic 

Gele kaart: Tommy Oar (FC Utrecht), Johan Kappelhof (FC Groningen)
Toeschouwers: 20.000
Scheidsrechter: Dennis Higler

Opstelling FC Groningen: Bizot, Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum (45\' Burnet), Van der Velden (76\' De Leeuw), Lindgren, Chery, Kirm, Texeira (63\' Zivkovic) en Kostic.

Opstelling FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Derijck, Heerings, Bulthuis, Oar (81\' Diemers), Martensson (81\' Ayoub), Takagi (74\' Scheepers), Toornstra, De Ridder en Mulenga. 

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen